Клієнт як вчитель

Є у нас Клієнт. Вже більше 21 року як Клієнт. І як вчитель. Я вчусь у нього дивитися на проблему як на можливість. Він може зателефонувати і поставити запитання: «На мене подали в суд. Давай поміркуємо, яку користь з цього можна мати?».

На стор.2 сьогоднішнього Моніторингу ДФСУ стосовно оподаткування ЄСВ компенсації працівнику вартості житла у гуртожитку зазначила: «оскільки зазначена компенсація не визначена Переліком як виплата, що звільняється від нарахування єдиного внеску, то … сума виплаченої компенсації є базою нарахування єдиного внеску на загальних підставах».

Якщо таку точку зору ДФСУ сприймати не як проблему сплати ЄСВ, а як можливість його не сплати, то, користуючись логікою ДФСУ, необхідно просто зазирнути у вказаний Перелік видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і знайти там такі види компенсацій, які звільнені від сплати ЄСВ. Наприклад, компенсації працівникам за використання для потреб виробництва власного інструмента та особистого транспорту, або позики, видані працівникам для поліпшення житлових умов, на індивідуальне будівництво, заведення домашнього господарства. Тож ДФСУ сама вказує, куди треба дивитися, аби зекономити на ЄСВ.

Тож дякуємо Клієнтові за те, що вчить не проблеми бачити, а можливості.