Маніпуляція від ДФСУ

Мої вітання,

вислів «маніпулювання» походить від вислову Понтія Пілата, який так сказав, коли віддав Ісуса Христа на розп’яття, оскільки дослівно «маніпулювати» означає «вмивати руки». Рішення належало Понтію Пілату, а виглядає так, ніби це рішення було від натовпу.

ДФС в ІПК, що на стор.2 сьогоднішнього моніторингу вказує на те, що «регулювання питань методології бухгалтерського обліку та фінансової звітності здійснюється Міністерством фінансів України, яке затверджує національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку, інші нормативно-правові акти щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності. Отже, за роз’ясненнями щодо порядку врахування у складі доходів сум кредиторської заборгованості та у складі витрат сум ПДВ доцільно звернутись до Міністерства фінансів України».

Отже, питання про те, що відноситься до витрат чи доходів у бухобліку – це не питання ДФС України. Це нібито питання Мінфіну.

А, як відомо, основою для нарахування податку на прибуток є саме бухоблік. Виходить, що представники ДФС не мають права вважати правильним чи неправильним формування витрат у бухобліку, а, значить, і донараховувати податок на прибуток вони теж не мають права. Але ж насправді рішення приймають представники ДФС, а не Мінфіну.

Чи не маніпуляція це???

Читати Моніторинг