Виграли справу, яка базувалась на підробленому договорі

Справа про стягнення більше 370 тис. грн з нашого Клієнта за договором про надання послуг. Звісно, виграли. Дісталась вона нам на стадії підготовки касаційної скарги. Спочатку домоглись відкриття провадження Верховним Судом (через незначну суму), потім повернення справи на новий розгляд до апеляційного суду, призначення експертизи та ухвалення рішення апеляцією на нашу користь (читайте тут).

Суть була у тому, що клієнт уклав договір на 2 стор. (без нумерації та підписів сторін на кожній сторінці). Згодом контрагент самовільно доповнив його третьою, яка збільшувала строк позовної давності до 7 років. Ця третя сторінка виявилась другою по рахунку із трьох наданих контрагентом суду.

Ми сформували питання експерту, відповіді на які показали, що лише 2 із 3-х наданих контрагентом сторінок були в одному файлі, що підроблена сторінка друкувалась у інший час, порівняно з двома іншими.

Над справою працювали адвокати Наталія Брожко та Олександр Єфімов.

Висновок: інколи корисно вказувати нумерацію сторінок та вимагати підписи на кожній. Бо не факт, що Ваша експертиза Вам так само допоможе, як і нам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *