А Вас здивував?

Вітаю,

Герману Гессе належить така думка: «Indem eine Mutter mich geboren hat, bin ich schuldig, bin ich verurteilt zu leben, bin ich verpflichtet, einem Staat anzugehören, Soldat zu sein, zu töten, Steuern für Rüstungen zu bezahlen.» (Hermann Hesse, «DerSteppenwolf»). Про всяк випадок перекладу: «Лише через те, що мене колись народила мати, я став винен, приречений, зобов’язаний, належати державі, вбивати, платити податки на озброєння».

Скажіть, актуально!!!

А от що до податків, то Герман Гессе не врахував те, що українці змушені платити податки не лише на озброєння, а й на багато чого іншого. І взагалі, змушені їх платити. І змушені настільки, що навіть запитання у них виникають на кшталт: «А на що би ще податок заплатити???».

Але податківці іноді дивують. Особливо, коли дають відповідь на таке запитання: «Платити не треба». Так і в цьому разі вони здивували, принаймні мене, коли дали таку відповідь «залишки товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ), придбаних, але нереалізованих ФОП під час здійснення господарської діяльності, після скасування реєстрації такого суб’єкта господарювання залишаються у власності платника ПДФО. При цьому вартість таких залишків не включається до доходів, отриманих ФОП від провадження господарської діяльності, та загального річного оподатковуваного доходу такого платника ПДФО.» (стор.3 Моніторингу від сьогодні).

А ще більше мене здивував той платник податків, який про це у податківців ризикнув запитати. Адже міг і не таку відповідь отримати…

А ВАС здивував?

Oleksandr YEFIMOV,
Senior Partner, Doctor of Philosophy in Law, associate professor, lawyer, member of the Scientific Advisory Council of the Supreme Court

Підписатись на Моніторинг