Податок на податок з неутриманого податку

    Хочемо нагадати арифметичний парадокс: «Швидконогий Ахіллес ніколи не зможе наздогнати черепаху. Нехай на початку руху їх розділяє відстань a, і Ахіллес біжить у k разів швидше за черепаху. Доки Ахіллес пробіжить цей проміжок довжиною a, черепаха встигне відповзти від нього на відстань a/k. Коли Ахіллес пробіжить і цей проміжок a/k, черепаха відповзе на відстань a/k2, і так далі. Таким чином, Ахіллес ніколи не наздожене черепаху, бо між ними завжди буде деяка відстань».
    Мабуть у ДФСУ про цей парадокс забули. Так, у листі від 13.03.2017 р. № 5002/6/99-99-13-02-03-15 (стор. 2 Моніторингу) ДФСУ висловила таку думку: «якщо податковий агент приймає рішення щодо проведення нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб з нарахованого (виплаченого) доходу за рахунок власних коштів, то сума коштів у розмірі неутриманого податку є доходом у вигляді додаткового блага та оподатковується податком на доходи фізичних осіб і військовим збором на загальних підставах».
    Але ж цей податок з неутриманого податку також сплачується за рахунок податкового агента, а не платника!!! Отже на податок з неутриманого податку також слід нарахувати податок, який також буде сплачений податковим агентом за свій рахунок…
    Цікаво, на якому колі нарахування треба і можна зупинитися???