Правильне запитання: “для чого?”

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації дійшла цікавого висновку:  «кошти, витрачені найманим працівником у службових цілях для заправки транспортного засобу, шляхом здійснення розрахунків платіжною (паливною) карткою, отриманою від роботодавця, не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого працівника за умови дотримання усіх вимог, встановлених п. 170.9 ст. 170 ПКУ» (стор.2 Моніторингу).

У фільмі «Утомленные солнцем – 2. Предстояние» генерал Котов, якого Сталін повернув з ГУЛАГУ, запитує, чому він туди потрапив. Сталін відповідає так: «Вопросы «за что?» и «почему?» – неправильные вопросы. Правильный вопрос: «зачем?».

Так от чому ДФСУ надала таку ІПК, за що вона роз’яснила те, що й так зрозуміло, не важливо. Важливим є те, для чого вона це зробила, з якою метою.

А мабуть для того, щоб підтвердити, що усі інші «кошти, витрачені найманим працівником у службових цілях» цілком можуть бути включені  «до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого працівника».

Тож чи варто розслаблятися?