Час зайнятися селекцією, а саме схрещуванням. Чи не так?

У Моніторингу за 11 квітня згадувався Лист ДФСУ від 22.03.2017 р. № 5683/6/99-99-13-02-03-15, в якому фахівці головного фіскального відомства «неочікувано» дійшли логічного висновку про те, що не можна оподаткувати дохід фізособи, не знаючи його розміру:

«…якщо роботодавцем організовується для працівників безкоштовне харчування за принципом «шведського столу», коли неможливо визначити кількість спожитих продуктів кожною окремою особою, тобто отриманий дохід у вигляді додаткового блага не може бути персоніфікований, то вартість такого харчування не може розглядатися як об’єкт оподаткування та база нарахування єдиного внеску».

У цьому ж Моніторингу ДФСУ (стор. 2) в ІПК вказує: «оскільки працедавцем при застосуванні вахтового методу роботи планується надавати своїм працівникам безоплатно житло, орендоване у третіх осіб, харчування…, та послуги з перевезення, то з метою оподаткування вартість цього житла, харчування та послуг включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку як додаткове благо і оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків».

Тож якщо схрестити ці два листи ДФСУ, то вийде, що у разі застосування вахтового методу надані працівникам безоплатне житло за принципом, «хто де заночував», харчування за принципом «шведського столу», перевезення в автобусі за принципом «хто де сів і коли сів», не вважатимуться додатковим благом працівників та не оподатковуватимуться ПДФО, оскільки зазначені витрати не можна персоніфікувати, тобто не можна визначити, хто скільки з’їв, скільки разів ночував і скільки разів їхав.

Тож може саме час бухгалтерам зайнятися ботанікою???