Фіскальна креативність з СЕРЙОЗНИМИ наслідками

Мої вітання,

креативності податківців варто віддати належне. Складається таке враження, що ДФС набрала в штат креативних юристів, задача яких віднайти, де і як можна «поживитися» за рахунок платників податків.

В ІПК ГУ ДФС у місті Києві віднайдено новий механізм збільшення єдиного податку утричі. І цей механізм полягає у тому, що «проведення розрахунків через електронні платіжні системи, зокрема LiqPay, не відносяться до грошових розрахунків, тобто є порушенням умов перебування на спрощеній системі оподаткування».

І, звісно ж, «креативний» результат: «вказані фізичні особи – підприємці в податковій декларації платника єдиного податку додатково повинні відобразити окремо доходи, отримані від здійснення операцій, які не дають права на застосовування спрощеної системи оподаткування, та застосувати до них ставку єдиного податку в розмірі 15 відсотків».

Але найцікавіше у тому, що прийшли у ГУ ДФС міста Києва до цього висновку з того, що на їх думку «електронні гроші…не є грошовими коштами», а тому їх отримання не є оплатою. Та якщо електронні гроші не є грошовими коштами, то як їх можна вважати доходом, та ще й оподатковувати за ставкою 15%???

Підписатись на Моніторинг