Обережно: “корпоративна” картка

Вітаю,

знаєте, скільки «податкових» несподіванок буває там, де їх не очікуєш???

Наприклад, «корпоративна» банківська картка, яку працівник отримав перед відрядженням, для того, щоб нею розплатитися за проживання, переїзд…

Коли працівник готелю чи водій таксі запитає у такого відрядженого, чим той розраховуватиметься, і той відповість, що банківською карткою, то навряд чи виникнуть підозри у легітимності такого розрахунку. А дарма…

Річ в тім, що в такому разі кошти на рахунок підприємця надійдуть не з рахунку фізичної особи, а з рахунку особи юридичної. А для спрощенців другої групи – це втрата статусу спрощенця. Про це вже навіть податківці здогадалися і мають лише переглянути банківські виписки по рахунку спрощенця, щоб позбавити останнього його статусу. І це при тому, що написано про це було більше року тому, наприклад, у цій статті.

До речі, в готелі «Затишний»  та в садибі «Затишна» оплату корпоративною карткою ми ніколи не приймали. Лише приватною. Раніше нам казали, що ми «дуємо на холодну воду»… Цікаво, чи скажуть тепер?

До речі, у цей алгоритм цілком попадає й роздрібний продавець алкоголю. Адже оплата корпоративною карткою кількох пляшок віскі чи коньяку – це оплата юридичною особою, а вона, як відомо, алкоголь для власного споживання не купує. Виходить, що податківці цілком можуть тлумачити оплату алкоголю корпоративною карткою як продаж, який вимагає наявності ліцензії на оптову, а не роздрібну торгівлю алкоголем. Наслідки порахуйте самі.

Висновок: будьте обережні!!!! Остерігайтеся корпоративних карток.

Замовити нашу консультацію, в один клік. Вам сподобається, як ми консультуємо.

Олександр Єфімов,
Керуючий Партнер, доктор філософії права, доцент, адвокат, аудитор, член Науково-консультативної ради Верховного Суду

Підписатись на Моніторинг