Благі наміри уряду…

Вітаю,

цікавить Ваша думка щодо такого:

Коли уряд планує зміни до податкового законодавства, платникам стане легше чи важче від тих змін?

Ви насторожуєтесь у такому разі, чи сприймаєте таку новину нейтрально, чи радісно???

Так от, прем’єр-міністр у своєму Телеграм каналі «порадував» платників щодо запланованих змін до ПКУ (https://t.me/Denys_Smyhal/1046).

Та платники чомусь не зраділи. Принаймні Федерація роботодавців України висловила стурбованість такою законотворчістю (https://fru.ua/ua/media-center/news/fru/vidkrite-zvernennya-federatsiji-robotodavtsiv-z-privodu-ukhvalennya).  Роботодавцям не сподобалось те, що:

  1. Автори законопроекту пропонують розповсюдити право податкової застави на неузгоджені грошові зобов’язання, що суперечить самому сенсу процедури їх узгодження, необґрунтовано обмежуватиме права платників податків та заважатиме їх нормальній господарській діяльності.
  2. Влада має намір обмежувати виїзд керівника платника податків за кордон за наявності податкового боргув нього. Адже зазначене обмеження також може нанести шкоду такому платнику податків і лише зменшити його шанси погасити наявний податковий борг.
  3. Пропонується обмежити 50% суми від’ємного значення об’єкту оподаткування минулих років, яку можна включити у фінрезультатдо оподаткування. Це не подобається особливо на тлі тих проблем, із якими зіткнувся бізнес внаслідок пандемії.

І це не усе, що не подобається Федерації, та мабуть й іншим платникам податків.

Замовте нашу консультацію в один клік. Вам сподобається, як ми консультуємо.

Олександр Єфімов,
Керівний Партнер, доктор філософії права, доцент, адвокат, аудитор, член Науково-консультативної ради Верховного Суду