Зацікавленість у боргах

Вітаю,

ГУ ДПС у Закарпатській області нагадало (стор.3 Моніторингу), що ФОПи, які є одночасно найманими працівниками, звільняються від сплати ЄСВ за себе, оскільки страховий платіж за них уже здійснює роботодавець.

Однак, «підприємцям-найманим особам слід переконатися, що роботодавець не лише нараховує за них ЄСВ, а й сплачує його та не боргує перед Пенсійним фондом. Адже у випадку несплати роботодавцем єдиного внеску, зобов’язання зі сплати лягатимуть на підприємця, як і штрафні санкції у випадку недоїмки».

Виходить, що ФОП має самостійно сплатити ЄСВ навіть у тому разі, коли роботодавець його нарахував, але не сплатив і має борг по сплаті ЄСВ.

А ВИ готові повірити у те, що роботодавцеві, який нарахував ЄСВ і не сплатив його та має борг перед Пенсійним фондом, податківці не пред’являть окрему претензію (акт, рішення…), і такий роботодавець не сплатить у майбутньому той борг перед Пенсійним фондом???

Як на мене, то податківці саме й чекають, щоб роботодавець «заборгував», щоб стягнути ЄСВ з обох: з роботодавця і його найманого працівника.

Замовте нашу консультацію в один клік. Вам сподобається, як ми консультуємо.

Олександр Єфімов
Керівний Партнер, доктор філософії права, доцент, адвокат, аудитор, член Науково-консультативної ради Верховного Суду

Підписатись на Моніторинг