Ліквідація підприємства. Війна зробила цю процедуру більш актуальною

Війна прийшла несподівано, втрати та збитки величезні, попереду тривалий етап боротьби та відновлення. Знову поговоримо про актуальне….

Значна кількість українських підприємств зупинили свою роботу. Є також і ті, які, на жаль, не змогли втриматися «на плаву» та змушені вдатися до самоліквідації.

Разом з тим, власники не володіють інформацією з чого саме складається дана процедура, яка послідовність дій, у якій черзі погашаються борги та як звільнити працівників?

Відповіді на ці питання чекають на Вас нижче.

Коротко нагадаємо, що ліквідація – одна із форм припинення юридичної особи без передачі прав та обов’язків правонаступнику (ст. 104 Цивільного кодексу України, далі – ЦКУ).

Так, згідно зі ст. 110 ЦКУ підприємство може бути ліквідованим:

  • за самостійним рішенням його учасників або органу підприємства, уповноваженого на це установчим документом (самоліквідація);
  • за рішенням суду;
  • ліквідація при банкрутстві підприємства, яку може ініціювати як суд, так і сам власник підприємства.

Нас цікавить самоліквідація, тому далі розглянемо її особливості, умовно процес виглядає так:

  1. Збираємо загальні збори або інший орган, який визначений статутом. На зборах приймаємо рішення про ліквідацію та затверджуємо комісію з ліквідації.
  2. Реєструємо рішення про ліквідацію у держреєстратора (нотаріуси, ЦНАПи, акредитовані суб’єкти). Зробити це потрібно протягом 3-х робочих днів з дня прийняття рішення про ліквідацію.
  3. Повідомляємо контролюючі органи та кредиторів про ліквідацію підприємства. Публікуємо повідомлення про ліквідацію підприємства в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації, в якому вказуємо порядок і строк заявлення кредиторами вимог. Він не може бути меншим 2 місяців та більше 6 місяців.

У процесі проведення процедури ліквідації проводиться перевірка від Пенсійного фонду. Також можлива податкова перевірка.

  1. Проводимо інвентаризацію та оцінку майна, затверджуємо початковий ліквідаційний баланс.
  2. Припиняємо трудові відносини з працівниками:

– не пізніше ніж за 3 місяці до запланованої дати звільнення повідомляємо профспілкову організацію (за наявності). Якщо немає профспілки, то повідомляємо представників трудового колективу;

– не пізніше ніж за 2 місяці видаємо відповідний наказ із зазначенням дати та причини скорочення. У цей же строк слід повідомити кожного, кого звільняємо під підпис;

– одночасно з виданням наказу повідомляємо про заплановане масове вивільнення працівників державну службу зайнятості;

– не пізніше дня звільнення видаємо трудову книжку з відповідним записом та засвідчену копію наказу про звільнення.

  1. Стягуємо дебіторську заборгованість та продаємо майно при потребі. Спочатку усіх дебіторів повідомляємо письмово, що їхній кредитор припиняється. Далі повернення боргів залежить від строку настання виконання зобов’язання.
  2. Розраховуємося з кредиторами. Вимоги кредиторів задовольняємо у такій послідовності:

– відшкодовуємо шкоду, заподіяну каліцтвом, іншими ушкодженнями здоров’я або смертю, а також задовольняємо вимоги, що забезпечені заставою або іншим способом;

– задовольняємо вимоги працівників, пов’язані з трудовими відносинами, виплачуємо авторську винагороду;

– сплачуємо податки, збори та інші обов’язкові платежі до бюджету;

– задовольняємо усі інші вимоги.

  1. Складаємо та затверджуємо проміжний ліквідаційний баланс, розраховуємося з учасниками (засновниками). Здійснюємо це лише після остаточного розрахунку з кредиторами. Усе майно, яке залишилося після задоволення їхніх вимог, розподіляємо між засновниками пропорційно до їхніх часток у статутному капіталі. Після задоволення вимог кредиторів здійснюємо розрахунки з учасниками підприємства пропорційно їхнім корпоративним правам.
  2. Закриваємо реєстраційні питання та скасовуємо дозвільні документи. Тут уже все індивідуально.
  3. Складаємо кінцевий ліквідаційний баланс та подаємо всю звітність. За законодавством він складається уже після подачі звітності в контролюючі органи та розрахунку з кредиторами. Після того, як баланс підписаний:

– подаємо останню звітність до ДПС, ПФУ та Держстат за останній звітний період;

– закриваємо банківські рахунки;

– здаємо документи в державний архів та отримуємо довідку про це;

– скасовуємо кваліфіковані електронні підписи (КЕП) у акредитованих центрах, які їх видавали.

  1. Завершуємо процедуру ліквідації у держреєстратора. Не раніше строку закінчення заявлення вимог кредиторів ліквідаційній комісії подаємо:

– заповнену заяву щодо державної реєстрації юридичної особи з позначкою «Державна реєстрація припинення юридичної особи» (форма 2);

– довідку архівної установи про прийняття документів тривалого зберігання.

Також представник підприємства має подати документ, який посвідчує особу і документ, що підтверджує його повноваження, довіреність чи нотаріально засвідчену копію рішення зборів учасників.

Рішення приймається держреєстратором протягом 24 годин. У ЄДР вноситься запис, що діяльність підприємства припинена. Цей день стає останнім у діяльності підприємства.

Як бачимо, процедура ліквідації підприємства є досить складною та вимагає розроблення чіткого, поетапного плану припинення діяльності. Ця дія допомагає прорахувати настання всіх можливих ризиків та вирішення багатьох проблем ще на етапі такого планування.

Законність від початку до кінця процедури.

Звертайтесь, ми збережемо Ваш час та сили!

Ірина Овдійчук, помічник адвоката,
юрист Адвокатського об’єднання «Адвокатська фірма «Єфімов та партнери»

Підписатись на Моніторинг