ОБЕРЕЖНО: за СПАМи каратимуть штрафом

Пробували колись поцікавитися у мобільного оператора про те, які додаткові послуги (включаючи контент-послуги) Ви нібито замовили і отримуєте? А послідкувати, куди з Вашого рахунку у мобільного оператора діваються кошти пробували? Мабуть здивуєтеся, коли дізнаєтеся, що такі послуги Вам вже деякий час надаються і Ви їх регулярно оплачуєте. По 2-3 грн. щодня. А може й більше.

Механізм їх підключення досить нескладний і полягає в тому, що Вам надсилається СМС з пропозицією послуги. Ви чесно її не замовляєте і просто видаляєте СМС. Але виявляється потім, що цього замало. Ви мали ще відправити на якийсь короткий номер своє СМС-повідомлення про відмову. А якщо не відправили, то оператор вважає, що Ви погодилися цю послугу отримувати.

Мабуть і законодавець дійшов до того, що такий механізм підключення послуг є не зовсім чесним. А швидше є зовсім нечесним… І вирішив прийняти Закон щодо протидії спаму (законопроект № 8186 від 23.03.2018). Ним передбачається, що при розсиланні повідомлень спочатку необхідно отримати згоду споживача на їх отримання. А якщо це зроблено без такої згоди, то за це штраф – 1,7 млн. грн.

Може тепер не потрібно буде витрачати час на видалення СПАМів?