Фіскальна упередженість позбавляє зору

Мої вітання,

часто дивуємося фіскальній упередженості ДФС. Але ж вони і підстави для цього дають часто.

Так в ІПК (стор.2 Моніторингу від сьогодні) ДФСУ дійшла висновку про те, що ФОП на загальній системі оподаткування не має права включати до складу витрат сплачені банкам відсотки при укладенні кредитних договорів, незалежно від того, чи отримувався кредит для здійснення підприємницької діяльності.

Обґрунтували податківці цю свою думку зазначеним у п.177.4 ПКУ переліком витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичної особи – підприємця на загальній системі оподаткування, який нібито не містить витрат по сплаті відсотків банку при укладенні кредитних договорів з банками для потреб фінансово-господарської діяльності підприємця.

Але ж пп.177.4.5 ПКУ не дозволяє включати до складу витрат підприємця лише ті витрати, які не пов’язані з провадженням господарської діяльності такою фізичною особою. Отже, ПКУ прямо вказує на те, що пов’язаність витрат з господарською (отже й з підприємницькою як видом господарської) діяльністю, має значення для визначення права ФОПа на такі витрати. А от у ДФСУ вважають, що така пов’язаність значення не має.

Як на Вашу думку така фіскальна упередженість ДФСУ позбавляє її (ДФСУ) можливості прочитати норму, на яку вона ж в ІПК і посилається?

Підписатись на Моніторинг