Інформація про працівника на сайті компанії: неприйнятний ризик

Вітаємо Вас!

Бізнес – це ризикова справа за своєю суттю. Тобто, можна сказати, що певною мірою ризиковість є нормальним явищем для господарської діяльності. Проте, кожен бізнесмен бажає мати справу переважно з обґрунтованими ризиками. Для цього доводиться постійно аналізувати події, зважувати обставини, робити постійні розрахунки та ін. Однак, з різних причин на практиці доводиться наражатися на ризики, які умовно можна назвати необґрунтованими, або такими, яких бажано було б уникати. І ось один приклад одного такого ризику.

Сьогодні важко уявити компанію, яка б не мала свого власного веб-сайту. Це зручний інструмент для презентації компанії, демонстрації своєї компетенції, комунікації з клієнтами та ще багато для чого іншого.

Особливості діяльності чи певні бізнесові цілі багатьох компаній можуть спонукати їх розміщувати інформацію про своїх працівників на корпоративних веб-сайтах. До такої інформації можуть відноситися: фотографія працівника, його ПІБ, посада, професійні здобутки та інше. Загалом, нічого поганого у цьому немає. Однак, на практиці трапляються випадки, коли з «працівниками», інформація про яких розміщена на офіційному веб-сайті компанії, з тих чи інших причин не оформлені трудові відносини. Або, наприклад, з «працівниками» укладено цивільно-правові договори, а на сайті вказано, що вони є працівниками компанії, так званими «членами нашої команди». На мові законодавства вказані обставини будуть означати, що працівники допущені до роботи без оформлення трудового договору.

Ситуація, за якої з «працівниками» з сайту не оформлено трудові відносини, може стати неприємним сюрпризом для компанії та полегшить роботу для «перевіряючих», які не забаряться з тим, щоб нарахувати компанії штраф у 30-ти кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неоформленого «працівника» (на сьогодні, до 01.01.2019 – це поки що 111690 грн), і персонально до керівника застосувати штраф у розмірі від 8500 грн до 17000 грн.

Якщо порівнювати переваги від розміщення на сайті інформації про «неоформлених працівників» зі штрафами, які можуть бути застосовані до компанії та керівника, то навряд чи можна назвати таке розміщення інформації доцільним, прийнятним ризиком. Тож, будьте пильними та не ризикуйте без потреби.

Підписатись на Моніторинг