Чи можливий виграш в принципі?

Вітаю,

нова влада взялася за «удосконалення» податкового законодавства. Наприклад, РРО чи ПРРО – вже зовсім скоро для усіх.

При цьому очільниця Мінфіну пані Оксана Маркарова вважає, що від нововведень чесні підприємці лише виграють (https://24tv.ua/chesni_lishe_vigrayut__markarova_pro_te_v_yakih_fopiv_mozhut_buti_problemi_n1235382).

Вона говорить: «Ми віримо, що люди нам не брешуть. Ми даємо їм можливість дешево, просто і безкоштовно зробити звітність, яка захищає їхні ж права споживача. Ми розуміємо, що до повноцінного введення нова податкова повинна довести малому бізнесу, що їх права не будуть порушуватися і що їх не будуть тиранити».

Та от питання чи може підприємець виграти від того, що його бізнес будуть більше контролювати? Від того, що у нього тепер буде більше звітності? Усі ж розуміють, що чим більше контролю та звітності, тим більше помилок, а помилки – це штрафи.

Як то в радянські часи, коли я ще був військовим слідчим казали: «Чистосердечне зізнання пом’якшує покарання…. Але воно ж це покарання й гарантує».

Тож, чи можете Ви як чесний підприємець повірити у те, що лише виграєте від того, що у Вас з’явиться РРО/ПРРО і додаткова звітність?

Олександр Єфімов,

Керуючий Партнер, адвокат, аудитор

Підписатись на Моніторинг