Підприємства харчової галузі повинні запровадити систему НАССР

Вітаю Вас!

20 вересня 2016 року набув чинності розділ VII Закону № 771/97-ВР, у якому зазначено, що усі оператори ринку харчових продуктів мають впроваджувати систему НАССР. І встановлені строки на запровадження системи — 3 роки з моменту набрання чинності цієї норми, тобто до 20 вересня 2019 року.

Саме тому, лише у вересні цього року питання впровадження системи НАССР набуло неабиякого розмаху, а дата 20.09.2019 стала причиною паніки серед підприємств, діяльність яких має бодай якесь відношення до сфери харчових продуктів.

Система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) – це система, яка ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Впровадження системи НАССР є обов’язковим для усіх операторів ринку харчових продуктів, тобто усіх підприємств, які здійснюють господарську діяльність в харчовій галузі. Для усіх виробників харчової продукції, підприємств громадського харчування, торгових закладів; сільгоспвиробників сировини, при чому як для великих агрофірм, так і невеликих фермерських господарств; виробників кормів, добрив, пестицидів; підприємств, які здійснюють виготовлення чистячих, дезінфікуючих засобів та устаткування; компаній, які займаються зберіганням, упаковкою, фасуванням готової продукції та інших компаній, діяльність яких тісно пов’язана з виробництвом продуктів харчування.

Варто зазначити, що відповідно до ч. 7 ст. 21 Закону № 771/97-ВР сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою.

Оператори ринку здійснюють таку сертифікацію на добровільній основі, з метою демонстрації її відповідності нормативним вимогам, гарантування безпечності продукції та підвищення довіри з боку замовників, споживачів та органів контролю.

Для тих операторів, які вважають, що придбавши сертифікат системи НАССР, вони таким чином автоматично її впровадять, варто зазначити, що це не найкраще рішення. Адже, по-перше, сертифікат не є обов’язковим, а по-друге, що є найголовнішим, законодавство вимагає саме впровадження системи НАССР у виробництві, а не її сертифікації. Тому отримання сертифікату призведе лише до зайвих витрат, а не до бажаного результату, а його наявність, без реального впровадження системи, не дасть такому оператору можливості уникнути відповідальності за її не впровадження.

За невиконання обов’язку стосовно впровадження на потужностях регулярних процедур, заснованих на принципах системи НАССР, на оператора ринку інспектором Держпродспоживслужби накладатиметься штраф у розмірі (ст. 65 Закону № 2042-VIII):

на юридичних осіб – 30 МЗП (у 2019 році це 125 190,00 грн);

на фізосіб-підприємців – 15 МЗП (62 595,00 грн).

Також передбачено, що за перше порушення протягом останніх трьох років державний інспектор видасть оператору ринку припис щодо усунення порушень без оформлення протоколу.

Однак, невиконання або несвоєчасне виконання припису також тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу: для юросіб – 8 МЗП (33 384,00 грн.), для фізосіб-підприємців – 5 МЗП (20 865,00 грн).

Отже, якщо на підприємстві досі не запроваджена система безпечності харчових продуктів НАССР або її впровадження триває, а інспектор уже на порозі, то законодавство поки не буде жорстким. Але усунути порушення все-таки доведеться та якнайшвидше забезпечити запровадження та якісне функціонування системи НАССР на підприємстві.

Катерина Мудровська, помічник адвоката

Підписатись на Моніторинг