Новий нематеріальний актив

Вітаю,

Ви, звичайно ж знаєте, що нематеріальні активи – це усе ж активи, хоча вони й нематеріальні. Вони мають певну вартість і, звісно ж, користь для їх володільця. Проте навряд чи Ви знаєте такий нематеріальний актив, як репутація. При цьому, як стверджує Давіде Іпполіто у книзі «Репутація. Капітал третього тисячоліття», репутація – це не просто те, що про нас кажуть в он-лайні, вона стане капіталом третього тисячоліття. То може варто вже почати вчитися враховувати її як актив??? Адже цілком логічно, що у разі вибору, який банк купувати з двох, Ви оберете той, у якого краща репутація, навіть, якщо він буде дорожчим.

Про репутацію, новий Закон «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» говорить: «бездоганна ділова репутація – сукупність підтвердженої інформації про фізичну особу, що дає можливість зробити висновок про відсутність встановлених компетентними органами або судом порушень вимог законодавства, а також про відсутність судимості, яка не знята або не погашена в установленому законом порядку». Я би ще додав, що репутація – це ставлення клієнтів до підприємця.

Тож, зважаючи на те, що репутація набуває ознак активу та, відповідно, капіталу, мабуть варто вже про неї почати піклуватися.

Згода?

 

Замовте у нас консультацію, в один клік.

Наш Телеграм-канал за посиланням:   t.me/yefimovpartners

Підписатись на Моніторинг

Олександр Єфімов,
Керуючий Партнер, доктор філософії права, доцент, адвокат, аудитор, член Науково-консультативної ради Верховного Суду