Кому слугуватимуть гроші

Мої вітання,

КМУ затвердив Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, її розмір та умови повернення. Головним механізмом стимулювання громадян до повернення на ринок праці є надання безвідсоткової поворотної одноразової допомоги у розмірі 100 тисяч гривень, яка надаватиметься непрацюючим працездатним особам – членам малозабезпечених сімей для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу. Тобто таке собі фінансування стартапів (https://www.msp.gov.ua/news/19937.html).

Одразу згадалася фраза з кінофільму «Нащадки»: «Гроші треба давати дітям для того, щоб вони щось робили, а не для того, щоб вони могли нічого не робити». Як на мене, то цей підхід мені більше до вподоби, адже у цьому разі відбувається стимулювання творчого мислення. Отримувачам таких коштів доведеться думати про те, як ефективно використати ці кошти, а не як їх просто проїсти.

А це нагадало мені іншу думку: «Гроші не слугуватимуть розуму, який не є гідним їх сили» (Айн Ренд).

Тож якщо не усім вдасться ефективно ті кошти використати, то, принаймні, є шанс виявлення українців, які мають розум, гідний сили отриманих грошей.

Як вважаєте, який відсоток українців, що отримали таку допомогу, виявиться гідним сили тих грошей?

Замовте нашу консультацію в один клік. Вам сподобається, як ми консультуємо.

Олександр Єфімов,
Керівний Партнер, доктор філософії права, доцент, адвокат, аудитор, член Науково-консультативної ради Верховного Суду

Підписатись на Моніторинг