Дивні податки

Вітаю,

якось вчитель з економіки дав школярам завдання знайти приклади дивних податків. Наша наймолодша донька прийшла в школу і розповіла про податок на хабар як приклад «дивного» податку. Вчитель дійсно здивувався такому дивному податку і поцікавився, в якій країні таке «диво» існує. Та ще більше здивувався, коли почув, що мова йде про п.164.2.12. Податкового кодексу України.

У зв’язку з війною проти росії НАЗК також вирішило додати «дива» та повідомило таке: «НАЗК звертається до українців, які захопили російський танк чи іншу техніку. Не переживайте, декларувати захоплену техніку варварів не потрібно, адже вартість цього лайна не перевищує 100 прожиткових мінімумів (248.100 грн). Відповідно, подавати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів в разі захоплення такого непотребу так само не потрібно».

Та цікаво, чи потрібно такий «дохід» оподатковувати? Ну хоча би як «подарунок від ординців»? Чи може погодитися з НАЗК у тому, що то – лайно і звільнити від податку на лайно орків?

Ми працюємо, надаємо юридичні послуги.

Щодо оплати наших послуг не переймайтеся: МИ НЕ МОЖЕМО НЕ ДОМОВИТИСЯ!!! Тим більше у цей час.

Замовте нашу консультацію в один клік. Вам сподобається, як ми консультуємо.

Олександр Єфімов,
Керівний Партнер, доктор філософії права, доцент, адвокат, аудитор, член Науково-консультативної ради Верховного Суду