Про важелі впливу платиків податків

Мої вітання,

з 1 січня 2021 року великих платників податків закріпили за новоутвореними міжрегіональними управліннями ДПС: центральним, східним, західним, південним, північним.

Відповідно до ст.64 Податкового кодексу України взяття на облік за основним місцем обліку юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів як платників податків та зборів у контролюючих органах здійснюється на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, наданих згідно із Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

Наслідком зміни місця реєстрації для платників податку є зміна місцевого бюджету, який отримуватиме від такого платника місцеві податки. А це, як на мене, спосіб спонукати місцеву владу шукати дружби з такими платниками податків.

Виходить, що платники податків також можуть мати не лише обов’язки, а й важелі впливу на владу.

Уявіть собі якесь село, в якому зареєстрували свою адресу усі платники податків України. На мою думку, були би там і дороги, і басейни і ще багато чого іншого, що захотіла би собі дозволити місцева громада, маючи в розпорядженні усі місцеві податки України.

Замовте нашу консультацію в один клік. Вам сподобається, як ми консультуємо.

Олександр Єфімов,
Керівний Партнер, доктор філософії права, доцент, адвокат, аудитор, член Науково-консультативної ради Верховного Суду

Підписатись на Моніторинг