Відмовляємося від залишків законодавства з минулого?

Вітаю,

у законодавця дійшли руки до Господарського кодексу. Його хочуть «ліквідувати», тобто визнати таким, що втратив чинність (стор.3 Моніторингу). Воно мабуть і логічно, адже цей Кодекс містить такий собі спадок планової економіки та державної власності на все.

Досить часто у суддів та практикуючих юристів виникали питання щодо права оперативного управління та права господарського відання. Це ніби і не власність, та й не оренда. І як до цього майна можна «дістатися», якщо стягуєш борг?

Тож усе відтепер має бути або у власності, або в оренді чи інших зрозумілих формах користування чужим майном.

7 років після «ліквідації» ГК діятиме перехідний період, протягом якого будуть врегульовуватися питання, які виникли через таку «ліквідацію». Наприклад, не буде більше приватних підприємств як організаційної форми, а отже й не буде плутанини щодо того, чи є вони ТОВ чи просто схожі на них.

Тож приватні підприємства доведеться приводити в порядок та надавати їм логічної і належної організаційно-правової форми.

ВАЖЛИВО!!!: не забути це зробити вчасно. Бо як показує практика, 7 років минуть швидко…

Ми працюємо, надаємо юридичні послуги.

Щодо оплати наших послуг не переймайтеся: МИ НЕМОЖЕМО НЕ ДОМОВИТИСЯ!!! Тим більше у цей час.

Замовте нашу консультацію в один клік. Вам сподобається, як ми консультуємо.

Oleksandr YEFIMOV,
Senior Partner, Doctor of Philosophy in Law, associate professor, lawyer, member of the Scientific Advisory Council of the Supreme Court