Виправлення помилки у фінансовій звітності

Питання: ми – комунальне підприємство, надаємо послуги з водопостачання та водовідведення. Виявили, що помилково нараховували плату за послуги водопостачання мешканцям, які не проживали у квартирах (з 2014 року по сьогоднішній день). Відповідно, помилково збільшили доходи та дебіторську заборгованість. Як бути в цій ситуації?

Відповідь:

    Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» передбачає, що метою ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан та результати діяльності підприємства. Саме тому у разі виявлення помилок, їх слід виправляти.

Є таке Національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку 6 «Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах», затверджене Міністерством фінансів України 28.05.1999 № 137 (далі – Положення). Першими двома пунктами Положення визначено, що ним визначається порядок  виправлення  помилок,  внесення та розкриття інших змін у фінансовій звітності. А його норми застосовуються  у фінансовій звітності підприємств, організацій та інших  юридичних  осіб  (далі  – підприємства) усіх форм власності (крім   бюджетних   установ  та  підприємств,  які  відповідно  до законодавства   складають   фінансову  звітність  за  міжнародними стандартами фінансової звітності).

У ст. 2 Бюджетного кодексу України наведено таке визначення «бюджетної установи». Це органи державної влади, органи місцевого самоврядування, а також організації, створені ними у встановленому порядку, що повністю утримуються за рахунок відповідно державного бюджету чи місцевого бюджету. Бюджетні установи є неприбутковими.

Тому, коли ми говоримо про водоканал, то маємо розуміння, що він зазвичай фінансується не лише завдяки надходженням бюджетних коштів, а й мають місце надходження від платних послуг тощо. Тобто комунальне підприємство не є бюджетною установою. А тому немає перешкод для застосування водоканалом Положення.

Згідно з п. 4, 5 Положення виправлення помилок, допущених при складанні фінансових звітів у попередніх роках, здійснюється шляхом коригування сальдо нерозподіленого прибутку на початок звітного року, якщо такі помилки впливають на величину нерозподіленого прибутку (непокритого збитку).

Виправлення помилок, які відносяться до попередніх періодів, вимагає повторного відображення відповідної порівняльної інформації у фінансовій звітності.

Також зауважимо, що немає строку давності для виправлення помилок минулих періодів.

У випадку виправлення помилок у наведеній ситуації доречно скласти бухгалтерську довідку з інформацією про обставину допущення помилки та спосіб, у який вона виправлятиметься. Потім у поточному звітному періоді таке виправлення слід провести через рахунки доходів, витрат і через 44 рахунок з відображенням усіх виправлень у поточній фінзвітності.

Також подайте та оприлюдніть уточнену фінзвітність на заміну раніше поданої. А якщо водоканал є ще й платником податку на прибуток, то не оминути подання уточненої декларації з податку на прибуток за періоди, порушені виправленням помилки (і за необхідності – подання уточнюючого розрахунку з ПДВ) – якщо помилка вплинула на показники цієї податкової звітності.

Не слід забувати і про вимоги п. 20 Положення, відповідного до якого у примітках до фінансових звітів слід розкривати відповідну інформацію щодо виправлення помилок, які мали місце в попередніх періодах.

Це була облікова (податкова) сторона медалі. Але не менш важливою є й юридична.

Адже комунальному підприємству загрожують не лише судові процеси від осіб, яким неправомірно нарахували плату, а й розслідування Антимонопольного комітету України. Так, останній може притягнути водоканал до відповідальності за статтею 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції» – зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку. Бо, як відомо, у водоканалу на території певної громади конкурентів не буде. А тому він вважається монополістом, на якого можна накласти штраф у розмірі до 10% доходу (виручки) за попередній фінрік.

Тому не забудьте надіслати особам, яким неправомірно було нараховано плату за послуги, листа із повідомленням про помилкове нарахування та варіант врегулювання такого питання (помилково сплачені кошти будуть мати статус передплати тощо).

Наталія Брожко, Керівна Партнерка,
адвокатеса Адвокатської фірми «Єфімов та партнери»