Чому Вам слід працювати з нами. Причина №8

Вітаємо вас, наші шановні Клієнти!

Одразу почну з того, що адвокат, який пояснює результат своєї роботи судовою практикою, для мене – не дуже й адвокат. Мені особисто не цікаво спілкуватися з адвокатами, які постійно посилаються на те, що з цього приводу думає Верховний Суд. Верховний Суд на те й Верховний, щоб думати щось. А адвокат на те й адвокат, щоб допомогами Верховному Суду ту судову практику формувати. Тож, причина № 8 з нашого списку про те, як ми ставимося до судової практики:

«8. Ми не просто вивчаємо судову практику з питань клієнта: мивміємо її обходити, ламати, створювати нову.».

Якось в Господарському суді міста Києва розглядали одне процесуальне питання і представник іншої сторони з глибоким відчуттям поваги до постанови ВС розповідав про те, що то є АКСІОМА для юристів. Така собі не оспорювана та непорушна річ. Практикуючі адвокати її мають лише сприймати і в жодному разі не ставити під сумнів. На це я відповів так: «я є членом науково-консультативної ради Верховного Суду. І коли у суддів виникають сумніви щодо певної правової позиції, вони запитують думку у таких як я. Так от минулого року я підготував три наукових висновки стосовно тих чи інших правових позицій ВС. Із них два висновки були враховані і ВС змінив свою точку зору на протилежну. А тепер спробуйте пояснити мені, чому правова позиція ВС є не оспорюваною і незмінною».

Згоден, що заявитися в суд з тим, що судова практика, яка склалася, є неправильною, можуть далеко не усі адвокати. А ми можемо. Ми вміємодовести в суді, що існуюча практика не враховує нашу ситуацію і тому від неї можна відійти; що існуюча судова практика є просто неправильною, а тому її треба змінювати на правильну; що по тому чи іншому питанню взагалі судової практики немає і тому ми прийшли її створити.

Не можу сказати, що нам це вдається регулярно. Але точно можу сказати, що нам це вдається.

А тепер просто уявіть собі професійне задоволення, коли судді Верховного Суду ухвалюють рішення на користь нашого Клієнта всупереч судовій практиці, яку ці ж судді і сформували. Заради такого хочеться бути адвокатом!

Хіба це не причина, щоб працювати саме з нами???

Олександр ЄФІМОВ, Старший Партнер

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *